First time dapat pelanggan orang BRUNEI :D

Kiera Rashid | 2/28/2014 02:46:00 PM | 11Comments |
Salam Jumat semua :)
Hari ini nampaknya migrain dah panas dalam sudah kebah. Acara memasak kat dapur pun sudah selesai. Masa untuk update blog ^^ . Ohye, Kiera rasa sekarang kiera dah tak rajin memblogwalking. Tapi sebenarnye bukan Kiera malas. Cuma banyak hal kena settel kan. Minggu ni kiera dapat TEMPAHAN EDIT BLOG, dan dapat PELANGGAN dari BRUNEI yang hendak membeli TUDUNG BAWAL ANIE. Nampakkan busynya? Lagipun hadiah segmen belum diselesaikan.  Baru jer beli setem dan sampul belum lagi isikan hadiah untuk di post. Ececehh... Busy lah sangat kan. :3
Jadinya, sekarang nak citer satu per satu dulu. Kiera nak ceritekan pengalaman Kiera berurusan dengan orang luar Negara, orang BRUNEI :D Serius mak tak ponah poie keluar negara apatah naik kapal terbang. Huhuhuk Sadis. takde rezeki lagi :'). Apapun nanti kalau ada masa kiera cerita pasal tempahan edit blog pulak okey.
Alhamdulillah selesai juga send tudung ni pukul 12 tadi. Excited masa nak send. Biasalah, Kiera tak pernah rasa camne nak hantar barang keluar negara. So, kiera pergilah google cara hantar barang keluar negara. Macam susah jer , macam senang jer. Tapi bagi Kiera sedang-sedang lah , cara dia ada persamaan sedikit dengan care hantar barang dalam negeri. 
Okey, kiera pon godek2 google tu dan alhamdulillah, sedikit sebanyak dapat membantu kiera. Lepas kiera kate boleh buat penghantaran ke Brunei cust kiera kate dia akan bayar guna Western Union. Western Union? Yeahh! Tak pernah guna western union. Satu lagi masalah yang Kiera hadapi. Macam mana pulak nak terime duit guna western Union? Kiera pun godek2 lah google balik cari pasal terima duit guna western. Sekali lagi GOOGLE telah membantu kiera. sayang kau google. Setelah segala cara kiera sudah ketahui dan faham. Tiba masanya untuk terima order dari Brunei itu. Dan ALhamdulillah hari ini selesai juga hantar barang
Kalau nak cerite segalanya panjang pulak. Takpelah, ada masa Kiera akan sambung cerita dan kongsikan sedikit tips: CARA KIRIM/TERIMA DUIT GUNA WESTERN UNION , CARA HANTAR BARANG KE LUAR NEGARA , dan macam-macam kiera akan kongsikan ikut pengalaman kiera yehh :)
Pin pin: Otw nak hantar barang segmen pulak ... :D

11 comments:

amal said...

tahniaaaah kak :)

moga rezeki akak lebih murah inshaAllah

cik kiera said...

@amalAlhamdulillah , thanks amal :)

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah petang Jumaat Kiera...tahniah dan semoga sentiasa di murahkan rezeki yer...

msredcheesecake said...

rezki dari brunei plak...alhamdulillah... org luar pun dah tahu

Wafi Remli said...

Alhamdulillah...

Akeyla Azmi said...

Heee bestnyaa cust bruneii lahh hihihii <3
untunglah kak kieraaa :p
hehhehh

Nur Hana Law said...

Fantik la blog kiera. Suka sgt dengan semua design2 kiera. Hana paling suka bloglist kiera. Nie first time hana nampak bloglist yg ade tab2.seronok masa pergi ke tab sebelah. .

cik kiera said...

@Mardiah DianaWasalam sis Diana... Alhamdulillah tq :)

cik kiera said...

@msredcheesecake Hehe, yup... Alhamdulillah . Teruja bile org luar negara tahu pasal tudung kiera ni :')

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah.. semoga terus bertambah rezeki kiera.. akak pun nak tahu juga prosedur nak hantar barang ke luar negara, tak sabar nak tunggu entri kiera..

Ekhwani Adnan said...

haiiii.saya pun bru dpt cus dr brunei.ni yg google2 ni jumpa blog akak.haha.blur .mcm mana eh proses?and postage dia how much?tq :)