Angkara DAUN PALAS (Lawak)

Kiera Rashid | 2/27/2014 10:36:00 PM | 7Comments |
Hari ini Kiera stress sikit.. Migrain memanjang badan pon rasa macam nak demam.. Jadi yer memang mood nak update blog akan melayang-layang entah kemana terbang yer. Jadi Kiera Copy/paste jer cerite-cerite yang lawok dan melawokkan ini. Hihi.. Jom baca. Kompem korang pecah perut :P
Sekadar hiasan credit google
Perbualan antara CUCU dan NENEK
Cucu: hai nek..tengah buat ape tu..? 
Nenek: cari daun palas ni haa.. 
Cucu: utk apa daun palas nek..? 
Nenek: utk buat ketupat.. . 
Cucu: ketupat utk apa nek..? 
Nenek: utk makan nanti 
Cucu: ohh...Skarang nenek buat apa..? 
Nenek: cari daun palas.. 
Cucu: utk apa ah..?? 
Nenek: mau buat ketupat dah cakap tadi kan.. 
Cucu: ketupat tu utk apa nek..? 
Nenek: utk makan la..Takkan utk melastik pulak.. 
Cucu: ohh gitu.. 
Nenek: dah laa pegi main sane..jgn kacau nenek.. 
Cucu: kenapa..? 
Nenek : sbb nenek sibuk... 
Cucu: sibuk buat apa..?? 
Nenek: cari daun palas laa kan da cakap tadi.. 
Cucu: daun palas utk..?? 
Nenek: utk buat KETUPAT KETUPAT KETUPAT..!!! 
Cucu: nenek ckp dgn sape tu..?
Nenek: dgn kau la..!! 
Cucu: nape menjerit..? sy dekat jew pon. 
Nenek: sbb kau tak pandai faham2..Tak pakai mata utk tgok org tgah buat kerja... 
Cucu: buat keja apa..?? 
Nenek: arrrrrghhhhhhhh!!!CARI DAUN PALAS laa pandai..!!! 
cucu : utk ape..??
Nenek : pandai nyee cucu aku nih.. Utk makan..!!! 
Cucu : ada beras kat rumah , nape nenek nak makan daun palas pulak..? Nenek : cucu ku yg paling kiut , pandai nd hensem... Sebelum aku dpt strok baik kau biar aku buat keje cari daun palas..jangan kacau taw..!!! 
Cucu : yg sebenarnye nenek nak cari daun palas kew atau cari strok..? Strok tu ape..? Dia hijau jugak mcm daun palas..? 
Nenek : adoi kenapelah anak phm..!!! 
Cucu: anak..? sy cucu laa nek bukan anak nenek.. nenek stress kew nek..?? 
Nenek : yew aku stress..!! aku sakit kepala..!! aku mau gila..! Aku stress stress stress...!! 
Cucu : kalo cari daun palas boleh stress , nape nenek masih juga mau cari..? 
Nenek : CUKUP !!! JANGAN TANYA LAGI..!!! BAIK KAU BALIK RUMAH SKARANG..!!!! 
Cucu : haa ok la .. Nenek taknak ikut balik..?? 
Nenek : tidak..! aku ada kerja..!! 
Cucu : kerja apa..? 
Nenek : cari daun palas 
Cucu : utk ape daun palas ah..?? 
Nenek: arrgghhh..!!! Tidak..!! Tidak..!!!! Tidak..!!!!!!!! 
*Terus nenek dia lari laju2 , tak tengok belakang pun.. Kalau korang nmpak org tua masih lari2 , jgn ckp pasal daun palas ahh.. Sensitif tu.. hehe c/p .. senyum memanjang Kiera bace..

7 comments:

Wafi Remli said...

Haha, cerita ni...baru tadi jumpa: )

Amir Khalis said...

ketupat palas dan kasut palas sama sekali berbeza :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hihi.. memang stress dapat cucu macam ni kiera.. tapi kita yang membacanya hilang stress sebab ketawa, hehe.. nice sharing.. :D

msredcheesecake said...

sian nenek... bertuah punya cucu...

Akeyla Azmi said...

ahahaha qila stress tapi happy last last hihihi <3

Cikna said...

Bijak sangat cucu dia ni........;-)

Mardiah Diana said...

Assalamualaikum dan salam singgah Jumaat di sini Kiera...memang bagus ni baca yang lucu2 supaya stress pun di lupakan..