Follower 'GHAIB' dalam blog....

Kiera Rashid | 5/18/2015 11:03:00 PM | 5Comments |
Assalamualaikum, Dah lama rasanya tak cerita personal kat blog. asyiklah copy credit paste spagetti teh boh. ehhh..... Hahahahahahah.... Jadi hari ini nak cerita dan lebih tepat nak bertanya pandangan kat korang pasal perkara yang menimpa kiera di blog ni. Mungkin korang pun tengah kena sekali....
saje nak taruk gambar menakutkan ni. muahaha :P
Okey, berkenaan tajuk ni.... Kiera ada terjumpa follower ghaib... tak pasti kiera follow dia atau dia sebenarnya 'hantu' dalam blog ni. konfius mak dibuatnya :3 . Nak dijadikan cerita... hari ini kiera rajin nau nak godek satu2 persatu entri yang muncul kat dashboard kiera tu.. Scroll punya scroll, terjumpa blog aneh yang setahu kiera, kiera tak ada pulak follow dia... Kiera takut nak klik laman web dia. Jadi kiera ambil kepastian nak search kat manage. kononnya nak buang guna manage following tu lah....
Dalam kotak tulah entri yang memelikkan. setahu memang x pernah follow blog org putih ni... Link pun pelik bah... Dan apa yang makin pelik, bila kiera nak remove blog tu kat manage following.....
Ini lah yang menghairankan. Bila masukkan link blog tadi tu ke kotak search, tak jumpa pun link tadi. What?? kau ngaser? Deorang ni hantu ke? okeyy SHERAMMM Astonished EmoticonAstonished Emoticon
Apa yang sebenarnya berlaku ni ye? Takkan lah tu blog virus/spam? Ishh, Serabut fikirkan... Apa yang lagi pelik. Bukan satu je blog GHAIB yang ada kat situ... Bila scroll lagi. Haa, amik kau nyah... Banyak blog yang ghaib dalam dashboard tu....
tengok lah tu tah sapa anton bla bla bla ni....  Sape-sape yang tahu pasal ni, please gtau kiera. apa yang tengah terjadi ni... blogspot ada masalah malware ke sekarang? Korang bolehlah check-check kat dashboard korang, mana tahu dapat masalah sama macam kiera. Nak klik link tu takut spam/virus kan kan... Hmmm, Anw, thanks sudi baca... Apa-apa komen aje ye :)

5 comments:

Nur Shafiq said...

tahap keghaiban blog tu sampai saya pun takut nak komen lebih-lebih huu.mungkin sifu bloggers pernah alami camni kot.orang yang arif tentang blogspot tahu rasanya :l maaf tak membantu ..hu

Yumida Huda said...

sama dgn akak jugak tp blog lain
rasa mcm x pernah follow, mcm pelik blog tu timbul dlm dashboard, nak remove x dpt sbb x detect dlm list follower.

Kiera Rashid said...

@Nur Shafiq Kahkahkah... gituuuu... orait, tak apa... huhu. terima kasih komen :)

Kiera Rashid said...

@Yumida Huda A'ah. tak dapat detect dari mana blog ni datang. Hmmm... macam2 dgn blog ni :3

Princess Mimi said...

Mimi pn pernah mglaminya..Tgk kt dashboard semua Link yg plik.Sdngkn Mimi x follow pn blog tu..Lpstu bila buka smua ttg wyng omputeh.Nk unfollow x blh cz kt url blog tu x ada..Last2 biarkn je..Esk tu buka blik kat dashboard dh x ada..hantu kot..hikhik