bergaduh dalam bulan puasa ??

Kiera Rashid | 8/09/2011 05:25:00 PM | 2Comments |
sumber : cik google

huii , hehe ! AHLAN WASSALAM SEMUA ^^ , dah lame gilak tak update entry . hehe ! indu tak kat kiera . WERKK !! haha . busanbusan . soo , nak cerita something . tak tahu berguna kah atau taa . hmm 

elok tak gaduh dalam puasa ? mesty takkan ?? mencemarkan je name bek umat islam .. semalam, kat depan pintu gerbang sekolah kiera ade pergadohan, antara kg nhe nan kg nhe ! tah ape sala dak uh kene tibai nan kayu lha bagai . dah ah budak yg kene pukul uh satu kg nan kieraa. siann ! yang saked hati ye , sesadap je deowang isap rokok depan owang ramai ! TAK POSAA KAA OYTT , tak malu ka ?? aiyaa !! tah papee ,

nhe pulak cerita tentang kiera , ekk ? kiera pun gad sekali ka ?? ehh !! tak lhha ,, just persalah fahaman telah berlaku antara kiera nan semua kawan2 kieraa , bukan nak cakap yang bukanbukan . tapi , kenape laa bulan puasa nhe boley berlaku perkara yang tak diingini niee, kami dah tak rapat . kenape? kenape ? . adoyy ,bukan nak berbaik , ade je owang ketiga yang menghasut . 

bukan kah bergaduh tuh tak baik ?? , small thing je persalahfahaman kieta  tapi kenape sampai meleret2 . kalo nak buad dosa un , tak pyh laa nak ngumpat2, kan bulan puasa? pelik nan manusia , ade je yang nak jeles dengan ape yang kita ade , tahu kaw jeles kan perempuan ? sanggup akap aku KAFIR !! kaw tahu tak maksud kafir uh cam ne ?? * map menggunakan bahasa aku ! ... kaw tak tahu kan ? so , jgn pepandai nak cakap owang kafir . SUBHANALLAH !

DAH LHAA , tetibe mood tak de nak twuskan entry nhe , k lhaa kowang , . hee ! salam ramadan ^^


2 comments:

Hafizzi Aziz said...

macam2 bebudak sekarang..
x hormat bulan puasa..sedih dgr..
aduh..

dewqra chacqk said...

@Hafizzi Aziz

, memang pun , pelik sungguh ...