jom join follwer giveaway anjuran gadis polkadot ^^

Kiera Rashid | 8/01/2011 05:17:00 PM | 3Comments |
yeahh , kiera datang lagi. tapi dalam mood sedang berpuasa.hee ~ , SELAMAT MENYAMBUT BULAN PUASA SEMUA.  hehehe!! , uke lhaa , kiera nak join satu giveaway anjuran kakak amirah ramli yang comey :) dan juri dea ialah kakak tersayangnya.. aha , syokk oww ~ join reramai jomm ^^ . nak join tak ? jomm :) 

( ini banner giveaway itu )

ukeuke skank kiera nak tulis cerita tentang bulan puase dan hari raya bagi memenuhi syaratsyarat nye ..
ukee kiera nak bercerita nhe , sedia tutup telinga .. bhaahah !!

cerita tyme puasa =
sebut je bulan puasa, mesty umat2 islam bergembira kerana selepas puasa, menjelang pulak hari raya aidilfitri,kiera pulak dengan agenda tersendiri tyme fez2 puasa. nak tahu tak?? kiera p bakar mercun depan umah , nhe laa tabiat kiera tyma pez2 puase . belum raye lagi daah sebuk bakar mercun , tak naye uh. hehe,tyme buka puase adalah tyme yang amat ditunngu2 kan . mulalah kiera tak egat dunia , sampai kembung perut tak leyh bangun .. kowank nak tahu takk peristiwa sedyh kiera alami sendiri mase nga berpuasa pade tahun lepas! , kiera excident , tyme uh . ALLAH saje yang tahu saked ehh , kaki kiera patah. tak leyh jalan. disebabkan itu , kiera tak pat puasa . sdyh giler.. :'(.tak pe kan . ALLAH maha mengetahui , . syukur lepas itu kiera boleyh puasa balik. itula kenagan puase tahun lepas kiera ^^

tyme raye=
yeye esok raye , haha ! itula treadmark kiera tyme last puasa. huhu ! memekak tak tentu hala.. kalau dah raye , mesty laa semua nye nak barukan ? . kasut baru, baju baru,langsir baru. semua baru laa. kiera pun dapat juga sepasang baju kurung berwarna unggu .  cantikk , hehe . nhe cerita tyme kiera beraye di kampung blah ibu kiera, suasana kat kg tyme raye , sungguh meriah.. pagi raye uh , kami beramai2 menjamu juadah hari raye. kiera suka sangat dengan rendang yang atok kiera buad  deliciouse :)).. lepas kitowang semua selesai makan , mulalah , upacara membagi duet raye kepade budak2 . kiera un dapat taw. tapi kurang laa . cuz dah besa kan . mne leyh bagi banyak2 . hehe !!. lepas uh , kiera and the sepupu mulalah pergi meredah rumah owang menngutip duit raye . hehe !! itulaa cerita tyme hari raye tahun lepas ^^

abes daa kiera bercerita . dah2 . buka telingaa kowank semula . HAHA !!  :P

uke sekarang kiera nak tag budak comey :)

 SIAP !! ^^

3 comments:

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

thanks tag. good luck ;)

dewqra chacqk said...

@тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™

welcome dear ^^

AmirahRamli said...

jom tgk balik entry mngenai contest yang anda join di blog mira!http://coklatlover95.blogspot.com/2011/07/111-followers-giveaway.html