Adi Putra Bakal Berdepan Hukuman Penjara 5 Tahun ?

Kiera Rashid | 9/06/2013 04:44:00 PM | 0Comments |


Pelakon Adi Putra bakal berdepan dengan hukuman penjara 5 tahun atau benda atau kedua-duanya sekali jika keputusan siasatan mendapati dia bersalah terhadap dakwaan menghantar gambar alat sulitnya melalui aplikasi WhatsApp kepada seorang wanita berstatus isteri orang.

Kenyataan itu dikeluarkan sendiri oleh Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara (JBU) Asissten Komisioner Ruslan Hassan yang berkata siasatan kes itu mengikut seksyen 509. Kanun Keseksaan. Walau bagaimanapun semua hanya boleh ditentukan mahkamah.

“Setakat ini siasatan masih dijalankan dan kertas siasatan juga masih belum dihantar kepada Pejabat Timbalan Pendakwa Raya.
“Telefon bimbit itu disita sebelum dihantar ke makmal forensik untuk dianalisis bagi membantu siasatan kes ini. Kami masih menunggu hasil analisis berkenaan bagi proses selanjutnya.” jelas Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara (JBU) Asissten Komisioner Ruslan

Pada masa sama Ruslan berkata pihaknya masih menunggu laporan analisis yang dibuat terhadap telefon bimbit milik wanita lingkungan 30-an terbabit.

Berdasarkan satu laporan polis seorang lelaki dipercayai suami kepada wanita terbabit, pelakon itu kononnya di dakwa menghanar gambar berkenaan melalu WhatsApp kepada isteri pengadu.

Pengadu yang juga ahli perniagaan berusia 56 tahun mendakwa pelakon ini berkomunikasi dengan isterinya sejak penghujung Julai lalu dan berlarutan sehingga Ogos lalu.

Suami wanita itu dikatak menemui perbualan pelakon berkenaan dengan isterinya selalin gambar terbabit sebelum melaporkannya di balai Polis Skudai. Manakala si pelakon pula turut membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju mendakwa dia diugut seseorang.

No comments: