10 perkataan English yang digunakan orang kita di Malaysia...

Kiera Rashid | 3/27/2015 01:39:00 AM | 2Comments |
SANTAI PAGI / TENGAH MALAM JUMAAT :p
Sesaja nak update status memalam, tengok iklan nuffnang banyak kali pulak menari kat blog. Hope sudi klik sekali yer iklan tuh. Puahahah :P . Jom layan entri ni. Saja nak cuit hati korang pepagi buta. Hohoho. 
10 perkataan English yang digunakan orang kita di Malaysia... berlainan jauh sungguh maksudnya..!

1) TACKLE
English : menangani, mengatasi
Org kita : Mengorat

2) CHOP
English : cincang
Org kita : Rubber stamp

3) BUDGET
English : belanjawan
Org kita: Jimat

4) ACTION
English : bertindak
Org kita: berlagak

5) BLUR
English : kabur , samar2
Org kita : bingung

6) SOUND
English : bunyi
Org kita: marah

7) SLUMBER
English : tidur lena
Org kita : bersahaja

8) CABLE
English : kabel
Org kita : "orang dalam"

9) TERROR
English : Keganasan
Org kita : Hebat

10)SPENDER
English : orang yg berbelanja
Org kita: seluar dalam

OH..MALAYSIA KU! 

2 comments:

Athirah Diyana said...

word sama, maksud lain. hehe

Aku Penghibur said...

setuju !!! pernah cakap dengan kawan..dia pelik ..lagi satu frust sbb my friend dr england kat x perkataan tu dr kamus mereka hahahaah

Jom Vote blog acik bagi msmw