Ohh, kerja translate ku :*

Kiera Rashid | 1/05/2014 05:35:00 PM | 13Comments |
Selamat petang , ^_^V

Ini lah Job At Home kiera :D . Jadi TRANSLATOR . T_T , Serius kerja ini amat mencabar , Menguji English Language kiera . Furhfurhhh ! . Takpe, janji gaji lumayan :P .  Act , kerja ni adalah membuat sarikata sesuatu Movie . Macam kat dalam TV , ada sarikata kat bawah tu , Ya, right! Itulah yang kiera kerja sekarang  cuma translatekan dari BI ke BM . Nampak mudah ? Ya, sedikit mudah . Cuma perlu pandai bina ayat bersahaja . Kalau boleh tak perlu guna ayat yang sangat Formal ...Tak Faham? Nak contoh ? Okay tengok bawah ni ::
( Ayat Formal ) - What did you hear? - Apakah yang awak dengar?
( Ayat Bersahaja ) - What did you hear? - Awak dengar apa?
See ? Itulah ayat bersahaja . *Aku pon taktahu betul kee tidokk T_T

Now, tengah siapkan translate cerita MOST HAUNTED SIRI 10 EPISODE 9 :) .
So, tongah busy nie , Nasib baik Adam tengah tidur . Lame betoi dea tidur , Tah bila laa nak bangun :3 Haihhh ! 

psst : Ini lah rezeki aku . :) Kerjaku bertingkek tingkek ! :D

13 comments:

Amirah Nuraisyah said...

wah nak tanya boleh? macam mana ek nak dapatkan kerja job dirumah macam ni? huhu boleh tolong share? :) thanks.

cik kiera said...

@Amirah Nuraisyah

Kiera ada isi satu borang nie, bukan di Online . Err , cammane ye nak cakap. Takpe2 , Kalau ada free kiera explain kat entri lain ye dear :)

eydafaizal said...

untunglah bizi .. haha

cik kiera said...

@eydafaizal

Untung lha , sangat . haha :P

Amirah Nuraisyah said...

@cik kiera hee okay dear..tak sabar nak tau..rasa excited pulak..hehe :)

cik kiera said...

@Amirah Nuraisyah

Insha ALLAH , dalam minggu nie kiera buat entri tu ye . Sebuk sikit , jie maen auto2 post jee sekarang . :)

MUHAMAD HAIKAL HAZIQ AB RAHMAN said...

nak tanya boleh? macam mana nak dapatkan kerja job dirumah macam ni? boleh tolong share? baru habis belajar ni.. bosan duduk kat rumah.. hihi alang2 asyik tercongok tak buat apa2.. boleh buat kerja dekat rumah.. tak payah nak minta duit mama and ayah :) thanks.

Amin Othman said...

salam cik kiera........ saya amat berminat untuk buat kerja terjemahan seperti yang cik kiera buat.... harap dapat bantu seikhlasnya...
dari:
aminothman13@gmail.com 012-4389278

tqvm

Bukhari said...

Assalam, Cik kiera, Mcm mana nak jadi translator online?. Boleh tolong tunjuk ajar tak?

Muhammad Shahrul Hussein said...

as salam cik kiera..

boleh send detail form ke mshahrul1987@yahoo.com

tq..

Anonymous said...

Sis keje ni available lagi tak??
Saya berminat sangat..ni email saye
Mochaccinocoffe@gmail.com

Anonymous said...

Sis keje ni available lagi tak??
Saya berminat sangat..ni email saye
Mochaccinocoffe@gmail.com

Anonymous said...

Salam..hai kira, sy brminat sgt dgn kje translator ni..sy dh byk cri kt online tp sush nk prcye..boleh x email kt sy..sitifairus_2013@yahoo.com..tq..