Di Sebalik KARIPAP... (INFO)

Kiera Rashid | 1/14/2014 01:11:00 AM | 10Comments |
Karipap? Ada apa dengan karipap? Adakah ianya nama baru bagi salah sebuah GROUP K-POP? Ataupun PEMUZIK K-POP itu sendiri gemar makan karipap? mari sama-sama kita rungkaikan MISTERI di sebalik NAMA KARIPAP. xD
Ehsan Google
  • Menjadi antara kuih yang wajib diorder ketika mesyuarat, walaupun seketul karipap tak pandai mengambil minit-minit mesyuarat tersebut.
  • bahan-bahan seketul karipap terdiri daripada kentang, tepung dan daging tapi ia tak dipanggil kuih daging mahupun kuih kentang. Entah macam mana datangnya nama karipap pun Kiera tak tahu :3
  • Walaupun salah satu syarat wajib seketul karipap mesti berinti, akan tetapi ramai juga yang menjual karipap berintikan angin. Yakni karipap yang tak diserlahkan inti di dalamnya.
  • Untuk menyempurnakan seketul karipap, haruslah di'klim' sisinya dengan rapi supaya isinya tidak terburai. Walaupun istilah 'klim' sama dengan 'claim' jangan sesekali korang hantar karipap bagi mengantikan borang claim kepada bos korang.
  • Sesungguhpun di pangkal kuih karipap itu ada perkataan kari, jangan pulak korang memandai mencipta karipap masak kari ataupun kari kepala karipap.

HAHA ! Info melawak saja. Jangan marah . Kredit kat Majalah Ujang (15.07.2012)

psst : Nantikan esok entri khas sempena maulidur rasul kita =) Selamat Malam semua ^^

10 comments:

Abak's Role said...

Lapar la pulak...adoyai.. sdap kalau dapat makan msa ni..hehe

Salam Maulidur Rasul...Abak nak ajak join segmen :

http://lorong-cinta.blogspot.com/2014/01/pelancaran-kempen-dan-segmen-blogger.html

Norhasniza Khalid said...

terkejut tengok karipap berkaler tu... rupanya cursor menyentuh gambar.. hihi

muhammad asyraf said...

hahaha.. info ujang memang tak masuk akal.. hahaha.. :)

Jie Susanos said...

oh karipap yg syok simakan..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

memang lucu.. hehe.. curry + puff.. dimelayukan jadi karipap..

cik kiera said...

@Abak's Role

Terima kasih sebab sudi invite saya, Insha ALLAH , kejap lagi saya buat entri :D

cik kiera said...

@Norhasniza Khalid
Hehehe , saja buat effect image macam tue, Nampak comel ja . Huhuhu

cik kiera said...

@muhammad asyraf
Memang tak masuk akal. Haha :P

cik kiera said...

@Jie Susanos
Betul2 , sape2 pun seka makan karipap. Paling enak karipap sardin la. hehe

cik kiera said...

@Mizz Aiza (Dunia Kecil)
A'ah, baru teringat. CurryPuff . hehehe