Tutorial : Cara download PaintTool SAI ( Full Version )

Kiera Rashid | 9/11/2012 01:20:00 PM | 2Comments |
Ahoy There ^^v

hari nie kiera kesuntukkan masa sikit nak hapdet blog . Cuz , ada tempahan kiera tak siap lagi . So, bizi sedikit la . Jus nak buad etry simple je , sekarang kiera nak bagi tutorial , camne nak download dan nak gunakan PaintTool SAI , what is that ? Kalau korang tak tahu , bende alah nie ialah aplikasi untuk krang melukis . dan yang paling best sekali , korang boleh buad DOODLE dengan cara sangat mudah . So, jums learn :D


1) First pergi ke LINK INI !
2) sila rujuk gambar dibawah untuk tengok link mana nak di tekan.

klik untuk besarkannya !
3) klik download file , dan tunggu sehinggan siap di download .
4) selepas habis download . pergi ke file SAI tu tadi and extract file tersebut .
5) okey . selesai je extract file . file tersebut akan dicopy menjadi file biasa. korang hanya klik file yg dah diextract tadi dan cari icon kecil 'limau' . tak paham? , tengok gambar di bawah :)


6) dah jumpa, korang just klik je k . nnty akan keluar macam kat bawah nie .


7) just klik 'RUN' okey . lepas tu boleh lah buad Doodle :)


p/s: tak paham boleh komen yea :D

2 comments:

Qeera Shamlan said...

Akak , kenapa takleh pon bukak link ?

Qeera Shamlan said...

Assalamualaikum akak , kenapa takboleh bukak link download Paint Tool SAI pon ?