'kuiz terkumpul' jawapan karangan soalan 26-30

Kiera Rashid | 7/28/2012 09:15:00 PM | 2Comments |
heypp korang . selamat pagi . puasa tak ? masih bertenaga kan ? opss , apa kata kite maen kuiz-2 dari Shariah abdullah .. mesti korang kenal dea kan ? novelis dan peserta masterchef malaysia . :D

malas nak cakap panjang . harinhe last penyertaan , best taok hadiahnyaa ..  kene cepat-2 buad .pas nhe nak edit blog blogger yg dah tertangguh berabat nyaa --' 

soalan nums #26
jawapan :
blog http://shashasuka.blogspot.com/ , hanya blog suka-suki sahaja , takdo yang lobih dari itu . hehe , blog ini dinamakan blog Hobi & Koleksiku .  Yaa , if ada cerita menarik berkaitan koleksi kak sha . mesti kak sha akan mencoretkan al-kisah koleksi itu kat blog ini , dan dengan cara ini , para embaca blog kak sha , akn dapat mengetahui apa jua kegemaran kak sha .. ini juga dapat mengenali citarasa kak sha dengan lebih mendalam lgi . cewahhh :p
jawapan :
blog http://shahriahnovelis.blogspot.com/  pulak , adalah mengisahkan tentang kehidupannya sebagai seorang novelis , sapa yang tak kenal SHAHRIAH ABDULLAH ? mestilha korang tahu kan ? di blog ini juga , kak sha selalu mengupdatekan story tentang novel-2 beliau . kekadang ada event yang dibuat oleh barisan-2 karangkraf , pasti akan kak sha kongsikan pengalaman beliau sepanjang bersama-2 kakitangan karangakraf , dan banyak lagi pengalaman kak sha sebagai seorang novelis yang kak sha kongsikan kepada pembaca nya di blog ini ,
jawapan :
ehem , dan ini adalah blog masakan kak sha , apa jua resepi masakan , mesti kak sha akan kongsikan di sini . kira pon kalau nak cari resepi yang best-2 , cari kat blog kak sha nhe je . senang dan mudah :D ,, kekadang , kak sha buat pembacanya terliur dengan gmbar-2 masakan yg dibuat oleh kak sha . class kau sha . , kalau tengok time puasa , boleh runtuh iman ,.. haha , dan yang paling penting banyak tips-2 masakan berguna yang kak sha selalu kngsikan bersama pembacanya ,
jawapan :
dan blog  ini pulak , kak sha banyak menceritakan pengalaman beliau sepanjang menjadi peserta MASTERCHEF MALAYSIA . Wahh , fames laaa kak sha , masuk tv tu . muehehe . kiera tengok kak sha pon kat dalam tv dengan penuh gayanyaa . , kak sha jua berkongsi tips untuk ke ujikaji , ehh uji bakat untuk menyertai masterchef , selain itu , cerita yang menarik pon ada dikongsikan di dalam blog ini :D
jawapan :
blog http://cuticutishahriahnovelis.blogspot.com , adalah salah satu juga blog empunya kak sha a.k.a shariah abdullah . yang mana blog ini kak sha hanya khaskan untuk menconteng pengalaman beliau bercuti bersama-sama keluarga ,sebab itulah blog ini diberi nama 'TRAveL And AdVenture Fun VaCations And Best MakaN SAkAN' unik kan nama blog ini ? dan kepada mereka yang membaca blog kak sha , pastinya teruja dengan pengalaman setiap percutian yang kak sha dan sekeluarga alami . percutian dan pengalaman yang terbaik , haruslhaa dikongsi bersama :D . bak kata kak sha 'PercuTIan BUdGet tetapi cukUp MenaRik! JimaT bElanJA JanjI PUas HatI' . :)

2 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum Tq somuch dik.... tq so much.. padat dan ringkas i like.. okay markah sedang di catat ;)

cik kiera said...

@Shahriah Abdullah Novelis

alhamdunillah , mogaa dapat menarik perhatian kak shaa :)