Wanita Mengandung 7 Bulan Dipaksa menggugurkan kandungannya di China

Kiera Rashid | 6/15/2012 08:31:00 PM | 7Comments |
Hayy , Lagi-2 cerita duniawi yang sangat sadis dan kejam , nasib baek perkare nhe tak berlaku kat Malaysia kan ? Nak bace cerite selanjut berkenaan title kat atas tu ? Meyh bace sampai habis entry nhe . Sebelum tu nak Credit cerite nhe dari apadehal.com okeg :)

Disebabkan gagal membayar denda kerana melanggar dasar kawalan populasi yang mengehadkan sesebuah keluarga hanya boleh mempunyai seorang anak saja, seorang wanita di China bernama Feng Jianmei telah dipaksa menggugurkan kandungannya yang berusia tujuh bulan selepas gambar janin itu dimuat naik di Internet.
Walaupun Feng dan suaminya membantah pengguguran itu, namun kerajaan wilayah Shaanxi di utara China tidak berkompromi dengan perkara tersebut dan memaksa kandungan Feng digugurkan. Kejadian itu menarik perhatian ramai apabila beberapa gambar (kat bawah) Feng terbaring di katil hospital di sebelah mayat anaknya tersebar di Internet.



sedih betul la , kesian kat anak yg tak berdose tu , tak patot betul ade perkare mcm nhe berlaku . hummm . :'(

7 comments:

Sharon said...

Sedih dengar berita ini. Memang kejam pun. Bayi kan anugerah Tuhan. :'(

cik kiera said...

@Sharon

kejam kn ? tah pape laa . hummm

muhsin.aminudin said...

aku baru tgk berita ni kat buletin utama

Si Matatajam said...

Kejam sangat.... Hu hu hu....

SOP.NAME.MY said...

aduhai.. kecian bayi x berdosa...

Maryati said...

sedihnya.. dah penat2 ngandung soh gugur kan pulak... sebab tak munasabah!

Cik Amal said...

takk sanggup lah tgk
harap lah malaysia takk macam ni
btw, saya follow sini