tutorial : icon di post (for pengguna google chrome)

Kiera Rashid | 9/11/2011 01:39:00 PM | 10Comments |

heyy peeps :)




wahh ! ade owang request kiera untuk buat tuto about icon di post untuk google chrome lhaa..
tengs aw kepade memel dan ummul , tengs aw !!

ukey tanpa banyak cakap , jom mule tuto :face75:

first , kowank pergi ke link kat bawah nhe ,


*sekali lagi kiera engat kan , ini untuk google chrome keyh :c:

ukey lepas kita masuk kat link tadi kowank klik kat install yang ade terpangpang kat page ue ,
tak phm ?? sila tengok contoh di bawah .......


then , akan ade something yang akan keluar macam kat bawah nhe ,,

kowank klik je continue , jangan discard pulak !
lepas selesai proses download ue , akan keluar pop up macam kat bawah nhe




kowank klik INSTALL keyh

yes ! selesai nan step nhe ! makne nye lepas nhe kita bole menanam buah epel :41:


sekarang kita install pulak icon yang comey-comey :

dah siap install semua icon nhe ? ukey .. ikot step ini pulak .

pergi ke dashboard > settings > scroll ke bawah dan cari perkataan global setting ..
tick kat OLD EDITOR !! ( penting tao )
then , SAVE SETTING ..

bila dah siap , pergi kat new post . dan hasil nye akan jadi begini :face28:



okey ! icon kowank suda boley digunakan :132:

ade pertanyaan , infom kat komen ye ,,

10 comments:

umulaisyah said...

kiera !! terima kaseh sngt-2 buad tutorial ni .. btw , sudah menjadi .
correction ; nama saya UMUL ok , bukan UMMUL .. hehe !

dewqra chacqk said...

@umulaisyah

adeshh , sory sayang , ta sengaje loh ,, hehe ! , okey dear ..
wc :)

umulaisyah said...

@dewqra chacqk
hikhok ! tape-2 :)

dewqra chacqk said...

@umulaisyah

hehe !! :)

MeMeL said...

awak,Kamsahamida!!!

dewqra chacqk said...

@MeMeL

hhehe ! ta pndai jwab lha pulak , hehe
nve mind , most wc , ^^

Cik Yanie said...

tenkiu. menjadi tuto. hehe^^

dewqra chacqk said...

@Cik Yanie

wc ,, kiera hanye membantu je , hehee

Aisyah Khalil said...

kalau dashboard baru macam mana??

Princess Syazliyana said...

tak jumpa laa yg settings-> old editor tu :(